Blog Dobozkandalló Gyerekek Karácsony Kikapcsolódás Kreatív Kreatív-sarok Műhely Műhelymunkáim Munkáim Rendelhető Újrahasznosítás Ünnepek

Dobozkandalló karácsonyra

Már tavaly november elején elhatároztam, hogy én is elkészítem egyik kedvencemet a lakásunkba, ami egy dobozkandalló lesz, de sajnos akkor az időhiány miatt nem álltam neki megvalósítani ezt a projektet, így eltettem az elkészítem majd később terveim közé.
Helyette egy kerti kövekből álló variációt sikerült gyorsan összeállítanom, amit a műhelybe tettem, hogy legalább ott láthassam amikor lemegyek dolgozni vagy csak kikapcsolódni a mindennapos rohanás után.

Nemrég sikerült beszereznem olyan tapétát amit a kandalló díszítéseként elterveztem, így már csak a dobozok összeszedése volt hátra. Olyan sokféle dobozt pakoltam már össze, ezért gondoltam, hogy biztosan megtalálom a tervhez a legmegfelelőbbet.

Mit mondjak? Nem volt egyszerű!

A lakásban már lassan nem lesz üres hely, ahová valamit le vagy fel lehet tenni úgy, hogy szellősen maradjon, így először meg kellett mérnem a kandalló magasságát-szélességét.

Találtam 2 db elég nagy dobozt amire azt mondtam talán jó lesz, és bepakoltuk a Lányokkal az ebédlőbe csak úgy, díszítés nélkül.
Akkor még nem volt szép látvány, de legalább a körülbelüli méretet jobban átláttam.

A kandalló párkányát csak olyan magasra tervezhettem, hogy a fűtés termosztátját ne zavarja, ezért megint, mint mindig improvizálásra volt szükségem. Ehhez az egyik dobozt cserélnem kellett kisebbekre, így találtam meg azokat a dobozokat, amikből a méretre igazítás után sikerült összeállítanom a kandalló felső részét.

Néhány vágás-ragasztás, és utána jöhetett a tapétázás. Ez volt a legnehezebb, és a legidegesítőbb feladat, még jó, hogy csak egyedül dolgoztam a műhelyben, mert amint ott hangosan szidtam a nénikéjét a dobozoknak nem kívántam más füleknek. 🙁

A tapétához vettem tapétaragasztót, ami szívem szerint a kukában landolt volna, de inkább félretettem, hogy majd odaadom valakinek, aki fel tudja használni. Itt jegyzem meg mindenkinek aki hasonló projektbe gondolkodik, hogy nekem a dobozokra a tapétaragasztó kb. annyi ért, mint halottnak a puszi. Kipróbáltam elsőként a tapétaragasztó felvitelét a dobozokra szivacsos hengerrel, de totál átnedvesítette a dobozt, és semmit nem ragadt. Ezután a technokol ragasztó volt soron, ami szintén nem ragasztotta a tapétát, így a következő egy csőrös kivitelezésű ragasztó volt ami szintén kudarcot vallott. Amikor már majdnem hagytam mindent a csudába jutottam el odáig, hogy “bevetem” hozzá a ragasztópisztolyt. Onnantól kezdve csak úgy pörögtek a percek, haladtam is végre. Ó, hogy miért nem ezzel kezdtem, akkor már régen kész lennék? – gondoltam magamban. 🙄

A tanulság?
Ha szeretnéd elkészíteni amit elterveztél, vegyél egy nagy levegőt, és állj neki!

Ha te is szívesen látnád lakásodban egy hasonló dobozkandallót
(kevés pénzből) lakásod díszeként, de nincs időd-türelmed elkészíteni, keress fel műhelyemben, rendeld meg egyedi kandallódat, és én elkészítem neked úgy, ahogy szeretnéd.

Most már végre bármikor fel tudjuk díszíteni a mi kis kandallónk párkányát.
Jelenleg cserépangyalkák, mécsesek, adventi koszorú, a gyerkőcök iskolai ajándékai, egy parányi virág, és egy apró karácsonyfa díszíti. A fára Lányaink sapijai is felkerültek, amiket a suliban készítettek a Gyerkőcök a Tanító nénik segítségével.

Ezekkel a kandallós képekkel kívánok minden kedves Családtagomnak, Barátoknak, Rokonoknak, Ismerősöknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Nos?

Te is készítettél már újrahasznosított kandallót?
Neked hogy sikerült elkészítened?
Várom itt a bejegyzés alján kommentben! 🙂

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .