Ugrai M. Csilla kresa-műhely
2016 kreatív ötletek Lakásdekoráció Műhelymunkáim Munkáim Papírfonás Szakkör Újrahasznosítás

Hallgatás-munka

Kresa-műhely/kosár 1.Már egy kis ideje nem hallattam magamról, hogy mit csinálok, de nem azt jelenti ez a részemről, hogy csak nyugton ülök. 😉
Pár hete nagy fiam említette itthon, hogy talán meghívják egy ballagásra, és még nem tudja mit is adjon ajándékba a meghívónak, ezért persze rögtön azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha én ballagnék én minek is örülnék olyan valakitől aki egy régi ismerősöm, és nem szeretném ha plusz kiadást csinálna magának.

Ahogy én képzeltem el az ajándékot: Legyen az alkalomhoz illően elkészítve, szépen kivitelezve, személyre szabott a megajándékozottnak, finom is, és egy kis szobadísz is legyen egyben.

Mivel már egy ideje kreatív dolgokat készítek-tervezek így a válaszom egyértelműen ebbe az irányba terelte a gondolataimat, és elhatároztam, hogy egy olyan ajándékot készítek a ballagásra amit a megajándékozott megismer, és szívesen eltesz magának akár több évre is.

Egy különleges (egyedi) variációt terveztem amit a fotón láthatsz.

Az ajándék papírfonással készült, aminek az aljába egy decoupage hajós minta került. A dísz belsejében egy pici harisnyavirág dísz, és egy kis finomság is helyet kapott.  😉

Ehhez a technikához kaptam segítségül Annamari útmutatóit a tekergető szakkörön, amit itt is nagyon köszönök neki. 🙂

Mutatom az elsők közt készült munkáimat is, amikhez az alapokat még magamtól kezdtem el, de nem tudtam hogyan tovább. Így a szakkör egy nagyon jó tanulási lehetőségnek bizonyult számomra.
Van még mit gyakorolni, hova fejlődni, már csak az időből kéne egy kicsivel többet szorítani magamnak.
(Kattints a képekre, hogy jobban meg tudd nézni!)

Sajnos nem decoupage ragasztót használtam a kosár aljának díszítésekor, és kicsit a festék is megfolyt, de tanulásnak nagyon klassz volt, és örömmel fontam.
Imádtam készíteni, gyorsan tudtam vele haladni, biztosan tudom azt, is, hogy lesz még hasonló kosaram nem egy, hanem több is sokkal szebb kivitelezésben, mert kezdek ráérezni a “mit hogyan kell” technikájára, végre.

Még valamilyen szebb díszítés kellett volna, a szélek formáira is legközelebb ügyelnem kell, és akkor szép lesz az újabb alkotás. 🙂
A szalvéta, a kosár színe nekem a nyarat idézte ahogy készítettem.
Nagyon jó volt a Gyerkőcök megmaradt temperájával, ecseteivel  dolgozni. 🙂

Most már látod, hogy két okom is volt a csendre: 1.: újabb kreatív technikát tanulok, gyakorolok, és persze mellette 2.: szervezem a második nyári kreatív tábort a kresa-műhelyben ami hasonló lesz a tavalyihoz.

Várom a véleményed, itt a weboldalon a komment résznél.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .