Blog Halottak napjára Harisnyából készült Munkáim Újrahasznosítás

Halottak napjára

Halottak napjára készült koszorúk. (Kattints a fotóra, nézd meg nagyobb méretben!)
Rendelésre készítettem 3 db koszorút, amiknél nem volt meghatározva szín, elrendezés, stb. csak annyi volt a kérés, hogy koszorúra dolgozzam rá a harisnyavirágokat, egyéb díszeket. Így a koszorúlapokat nézve próbáltam kitalálni milyen is legyen az összkép.
Mivel magam állíthattam össze mindent mondhatnád, hogy egyszerű volt a helyzetem, de ez a legnehezebb, amikor a Megrendelőnek kell dolgozni. Ezért amikor végignéztem a harisnya kellékek közt arra az elhatározásra jutottam, hogy a legegyszerűbb az lesz, ha a virág formát hozzá “nézem” a koszorú alapjaimhoz. Így születtek meg maguk a virágok, amiket örömmel készítettem el, mert olyanok lettek, amilyeneket az utolsó pillanatban elterveztem. (Sajnos nehezen állt össze a kép a fejemben.)

A fotón lévő színek nem az igaziak, valamiért nem adja vissza a szép színeket a kép.

A képen lévő lilás koszorú valójában bordó színű virágokból készült, ami nem látszik a fények miatt. A rózsaszínes koszorúban a virágok egyszínű halvány rózsaszín harisnyából lettek elkészítve, a kicsi virágok közepébe bordó virágközép került. A kicsi koszorú narancsos barnás virágokkal, narancsos színű közepekkel lettek készítve. Mindhárom koszorúhoz a kiegészítőket úgy válogattam össze, hogy azok színben harmonizáljanak egymással. Nagyon örültem, hogy a Megrendelőnek tetszettek a munkáim.

Ma megkaptam azokat a fotókat, amiket Barátnőm fotózott, így meg tudom mutatni az őszi fényekben készült képeket.

A koszorúkhoz kaptam levágott fenyőágakat kétféle fáról, amiket a koszorúra tettem felső díszítésnek. Mivel maradtak meg az ágakból, így azt beszéltük, hogy használjam fel majd valamire. De itt jött a kérdésem, hogy mire? Én már vettem virágokat, mécseseket a temetőbe, de aztán beszélgetésünk másnapjára mégis csak motoszkált a fejemben, hogy hasznosan kell az ágakat felhasználni, nem hagyhatom tönkremenni. Így következő nap gyorsan egy takarítás után kezembe kerültek azok az erdőben gyűjtött ágak, rönkök, amiket a gyűjtés után letettem, aztán teljesen el is felejtettem, hogy hazahoztuk. Most épp jónak találtam őket. Ilyen fotó készült itthon, nem túl jó fényviszonyok mellett.

Kellett egy temetőbe való dísz Apura, és egy a Mamára.

Gyorsan megnéztem a műhelyben milyen kisebb-nagyobb maradékok maradtak még, amiket fel tudok használni a díszünkhöz, és nekiálltam egy csokorba pakolni az asztalon. Egy bajom volt a hozzávalók összeválogatása közben, hogy nincs olyan anyagom (ragasztópisztoly) amivel meg tudom kreálni a díszeket. Ahogy ezen morogtam magamban eszembe jutott, hogy több éve vettem ragasztópisztolyt, aztán egy használat után a szekrény mélyén találta magát, amit most gyorsan előszedtem, felmelegítettem, aztán jöhetett is a munka! Sikerült összeállítanom azt a két díszt, amit szerettem volna.

A virágokat harisnyatechnikával készítettem, amihez itt mutatom a képeket, hogy milyenek lettek.

Ezen a fotón Apu sírjára készült díszem mutatom meg.

Ezen a fotón Mama sírjára készült díszem van. Próbáltam más szögből is fotózni. Itt pedig a két dísz együtt került fotózásra egy kis őszi napsütésben.

Próbáltam más szögből is fotózni. Itt pedig a két dísz együtt került fotózásra egy kis őszi napsütésben.

Ezek után Karácsonyra is készülök néhány újrahasznosított alapanyaggal összekombinált dísszel.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .