Blog Karácsony kreatív ötletek Műhelymunkáim Ünnepek

Karácsony-asztaldísz

kész-felülrőlPár éve készítettünk együtt Patrikkal egy-egy adventi koszorút, amit az ebédlő asztalunkra tettünk még Karácsony napján is. Idén nem akartam koszorút az asztalra, ezért inkább valamilyen kreatív variáción gondolkodtam. Aztán eszembe jutott, hogy van néhány cipős doboz a műhelyben amit fel lehetne használni ehhez a projekthez.
Amikor megtaláltam egy régebben vásárolt bakancsos cipős doboz tetejét rögtön tudtam, hogy ez lesz az alap.
Mikor levittem a műhely asztalára, próbáltam kitalálni hogyan is fogom majd elkészíteni, mint asztali díszt.
A lényeges szempont az volt, hogy akkora dísz legyen ami elfér egy családi ebédnél is, és nem kell majd ide-oda rakosgatni, és az asztal dísze lehet.

Nemrég, amikor bementem egy kicsit Esztergomba nézelődtem a piacon, szinte elém jöttek a díszek, amik csak arra vártak, hogy észre vegyem őket.
Sikerült is vennem egy csokor fenyőágat, citromos illatú gyertyát, kisebb-nagyobb gombákat, articsókát. Egy virágboltban találtam a kis fenyőtobozokat, a kreatív üzletben sikerült megvásárolnom a szánkós díszt, és a narancskarikákat.
Amikor hazaértem rögtön csak úgy összedobáltam=nagyjából összepakolgattam hogyan is fog kinézni a végleges verzió.

Hét végén már kész is volt lelki szemeim előtt az asztali dísz. Leszaladtam még néhány üvegért, hogy abba rakhassam bele a gyertyákat. Egy-két próbálgatás után úgy döntöttem, hogy a legkisebb üvegeket választom, amik régről maradt bébi ételes üvegek voltak.

Végül ezeket használtam fel nem kis fejtörést okozva, hogy milyen díszítést kapjanak, ne csak csupaszon álljanak az asztalon.

Bekukkantottam az anyagos szekrényembe, és a csillagos anyagot választottam az üvegek befedéséhez.
Szerettem volna a nyak részüket is csipkével díszíteni, de nem sikerült ahogy kigondoltam, ezért inkább egy kis hópasztával, és egy aprócska arany színű zsineggel díszítettem egy kicsit.

Amikor elkészültem az asztali dísszel olyan “üresnek” láttam, valami hiányzott még róla. Arra gondoltam műhóval díszítem az egészet, de mivel nem volt itthon, így aprócska hungarocell golyócskák kerültek rá.
A hungarocell golyókat akkor rendeltem még anno, amikor a Kicsinek kerestem egy olyan párnát, aminek a megtöltéséhez használták fel.
Akkor rendeltem egy nagy dobozzal, hogy ha majd máskor is szükségem lesz rá, csak le kelljen érte mennem a műhelybe. 🙂

Így végre sikerült összeraknom úgy az asztali díszünket, hogy adventi díszként, és karácsonyi dekorációként is megállja a lakásban a helyét.
2015-ben is valami hasonlót tervezek elkészíteni, de lehet, hogy csak a hozzávalókat cserélem ki.

A képen már teljesen kész a saját karácsonyi asztali díszünk, ami nem koszorú, de mégis nagyon szép ünnepi dísze az asztalunknak.
A bejegyzés első fotóján láthatod az asztali díszünket teljesen készen, elölről-felülről fotózva.
Ha te is hasonló asztali díszt szeretnél magatoknak, csak bátran állj neki, és készítsd el saját ízlésedhez igazodva!

Sikerült neked is elkészítened?

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .