
Karácsonyra szaloncukor
Mikor még mi voltunk kicsik a Húgommal nekünk a karácsonyfára mindig csokis szaloncukor került.
Aztán ahogy teltek az évek már nem igazi szaloncukrot raktam a fánkra, hanem varrott szaloncukrokat.
Ezt azért tartom még ma is jó ötletnek, mert nem tépődik a karácsonyfa ága.
Azért minden évben veszünk csokis szaloncukrot is, mert a karácsony ezzel együtt egész, de csak a fa alá tesszük egy kosárkába, mert onnan könnyebb kiszedegetni, és nem lógnak egy idő után üres, vagy félig nyitott szaloncukros papírok a fa ágain.
Az itt látható szaloncukrokat 3 éve varrtam meg magunknak, azóta is használjuk őket.
Idén újra folytatom majd a kis cukorkák varrását.
A szaloncukrok mellett két darab csillag is helyet kapott, és egy karácsonyfa dísz, amit tavaly készítettem.
Leírom hogyan is készültek:
- A csillagokhoz, és a díszhez is sikerült vásárolnom néhány “natúr” fa alapanyagot, amit lefestettem fehér akril festékkel.
- A gyorsabb száradás érdekében a radiátor tetejére raktam őket.
- Száradás után újrafestettem a díszeket, közben pedig a csillagokra arany port szórtam díszítésnek, újra szárítottam.
- A függő díszre miután megszáradt az “alap” kivágtam rizspapírból a mintát, óvatosan decoupage technikával “rádolgoztam” úgy, mint itt.
- A minta körül hópasztával óvatosan körbefestettem, arany porral megszórtam, és már csak a szárítás volt hátra.
- A díszek megszáradása után szalagot tettem a manós díszhez, a csillagok hátuljára pedig kis téglalap alakú mágnest vágtam, és ragasztottam.
- Így el is készültek az újabb díszek amik a karácsonyfánkat díszítették, plusz még a hűtőszekrény is kapott egy újabb szépséget.
A fotó lehetne jobb is, de kevés fény volt a műhelyben. 🙁
Te is készítettél már texttilből szaloncukrokat a fára?
Írd meg kommentben!

