2016 Blog Gyerekek Kert kreatív ötletek Lakás Lakásdekoráció Ősz

Ősz-gyűjtögetésre fel!

Kresa-műhely/Az ősz színeiAz ősz talán a legszebb évszak, mert ilyenkor lehet a legtöbb “kincset” összegyűjteni amit a természet adhat.
Érdemes kimenni a közeli parkokba vagy játszótérre, de ha neked is van kerted biztosan találsz benne színes leveleket ágakat, bogyókat amiket érdemes összegyűjtögetni, hogy a lakásod díszíthesd vele akár már ősszel de akár télen is.
ITT találsz néhány ötletet, érdemes ezek közt is szétnézni, kattints rá!

Hétvégén nekiálltam a szőlőket megmetszeni, mert tavaly is sikerült néhányat összeszedegetnem amiből egy ablakdíszt készítettünk a Lányokkal a szobájukba.

A suliba az egyik órára ágakat kértek, melyekből egy kis kunyhót fognak építeni a gyerekek, így adott volt egy kis “szőlőcsinosítás.”
A levágott gallyakat egy nagy edénybe félretettem, hogy ha majd lesz egy jó ötlet, amit szeretnék elkészíteni ne kelljen a szőlővesszőkkel újra bajlódni.

A bal fotón: a levágott vesszők. A jobb oldali fotón: az elkészült kis kunyhó. 🙂

Találtam néhány olyan ötletet amikből a kandallónk párkányára terveztem el, hogy “ősziesítem” egy kicsit, mert hipp-hopp, és már itt a Karácsony, és akkor újabb díszek váltják majd fel.

A szőlővesszőket ha néhány bogyóval, masnival vagy szalaggal díszíted őszi kopogtatóként ajtódra teheted akár egy öntapadós akasztó segítségével.

Olvasd el a cikket, kattints!

A suliban egyik nap tökfaragást szervezett a Tanító néni az osztálynak. A munkát minden gyerkőc és felnőtt imádott, amit meg is örökítettem, hogy megmaradjon emlékbe. Itt lejjebb mutatom a fotót, amin szemből a bal oldali Mirtill munkája. 😉

Naná, hogy itthonra is el kellett készítenünk két újabb töklámpást, mivel Kira is ki szerette volna próbálni. 😉
Ezért nekiálltunk, és elkészítettük itthon is, amiről fotót nem készítettem, sajnos.

Az ősz beköszöntével mindig elhatározom, hogy az évszakhoz igazodva, őszi díszekkel csempészem be a természetet lakásunkba, ezért aztán mivel eddig csak tervben voltak, most hétvégén ha lesz egy kis szabadidőm gyorsan nekiállok egy nagyon egyszerű dekorációnak, amit hamarosan mutatok is.

A munkához szükségünk volt egy kis gyűjtőmunkára, ezért kimentünk a közeli parkba, hogy friss szerzeményt hozzunk haza.

A dekorációhoz felhasználom a fenti képen látható szőlővesszők egy részét, madzagot, ragasztót, ollót, sárgás színű japánbirs almákat, és néhány levelet amiket a kertünkben gyűjtögettem.

Olyan szép volt a természet, hogy vétek lett volna nem lefotózni. A kis modellem szívesen emlékszik vissza a napsütéses munkára. 🙂

Még szintén kedvelheted...