Blog Gyerekek Iskolába Karácsony Ünnepek

Rénszarvas a képeslapon

rénszarvas képeslapra
Kép forrása: Link.

Amikor csak nézelődök, nem célirányosan keresgélek valami jópofa kreatív ötletet mindig akkor kerülnek elém olyan egyszerű, de nagyszerű “alapanyagok” amiket tovább gondolva nagyon szép kis dolgok születnek meg fejemben. Azt szoktam mondani, ha már látom a fejemben, akkor már csak le kell ülnöm, és el kell készítenem. Így találtam meg valamikor ezt a kis színezőt is.

Elmentettem magunknak, hogy majd Karácsonyra elkészítjük a Lányokkal.

Egyik nap összeszedegettem, hogy milyen egyszerűen elkészíthető kreatív dolgot tudunk majd bevinni karácsonyi készülődésre Mirtillnek a suliba, és akkor “a bogár megint beindult a gondolataimban”.

Így született meg a kész tervem amihez kell ez az itt mutatott kép kinyomtatva egy szép, fehér vagy lehet akár színes karton lapra is ami A4-es méretű eredetileg, de összehajtva félbe A5-ös méretű lesz. Kihajtható képeslapnak gondoltam ki, aminek bal oldalára tervezem feltenni a képet, ráírni karácsonyi jó kívánságot, a képet kiszínezni, a keretet beragasztózni szépen, körbe, ahogy a keret meg van rajzolva, utána a ragasztóra gyorsan csillámport szórni.
Az jutott még eszembe, hogy lehet, hogy veszek csillag-lyukasztót, és azokkal fogjuk kilyukasztgatni a mintákat a rénszarvas körül, mert az is nagyon szép lenne, és kevesebbet kellene színezni.

A képeslap belsejébe minden kisiskolás a családjának egy vers részletét beírná, és ezt a képeslapot kapja majd meg minden szülő Karácsonykor, amikor a gyerekek egy kis műsorral készülnek az ünnepre.

Az ötlet nagyon egyszerű, elkészíthető két rajz órán, és ennél szebb személyes ajándékot szerintem nem is kaphatnánk gyerkőceinktől. Ezt a projektet is leegyeztetem majd a Tanító nénivel, és aztán jöhet az alkotó munka.
Ahogy elkészülök a saját képeslapunkkal mutatom, hogy milyen lett.

Ha tetszik neked is a lap töltsd le, dolgozz vele tovább!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .