Blog Kert Kertépítés Kikapcsolódás Tavasz

Tavasz a kertben

Remélem lassan itt a tavasz, de amíg várat magára gondoltam teszek fel néhány fotót milyen is az, amikor végre virágba borul a kertünk.


Amikor elkezdtem a kertészkedéssel komolyabban is foglalkozni nem is gondoltam, hogy mennyi munkával jár.

Egyet tudtam anno, hogy kell egy olyan tér a szabadban ahol az egész Család jól érezheti magát. Azóta is egyre többet vagyunk ki a mi kis birodalmunkban.
Végre olyan növényeket tudtam megvenni, amikről csak fotókat láttam a katalógusokban. Mára már a Lányok szívesen segítenek kint, ha munka van.

1. fotó: árvácskák még a kertrendezés előtt.
2. fotó: Új helyen a kedvenceim. Már ez is át lett alakítva.

Kiszedve, új helyükre várva a beültetéssel a mini árvácskák, amiket szétszedtem kisebb tövekre, hogy majd új bokrok legyenek belőlük.

Ez nem tavaszi, de szép. A tulipánhagymákat én vettem, a Lányok meg ősszel elültették, tavasszal együtt szedtük le a virágokat.

A tavasz első illatos virágai. Sárga tulipánjaink, amiket szintén a Lányok ültettek el.

Törpemeggyek virágzása. Ezek voltak a legelső “telepített” lakók kertünkben. Sárga nárcisz.

Bangita, gyönyörű virágzása, jobbra egy őszibarack fa nem sokkal a beültetés után.

A kertészkedést nem könyvekből tanultam meg, csak elültettem azokat a növényeket amik megtetszettek, gondoztam, és vártam, hogy lássam jó helyet sikerült -e választanom nekik.
A fotók magukért beszélnek.

Törpemeggy virágzása, amit nagyon szeretünk. Ebből a bokorból annak idején 5 db-ot ültettem be kertünkbe. A jobb oldali fotón vadszilvabokrunkat fotóztam. Amikor elkezdenek a virágszirmok lehullani a virágzás után, olyan, mint ha havazna. Igazán szépséges látvány. 🙂

Nagyon szeretek kertészkedni, így ha esetleg kezdőként szívesen olvasnál néhány jó tanácsot “kertészkedés” témakörben, mert nem találod rá sehol a választ légy szíves jelezd nekem elérhetőségeim egyikén, hogy feltehessem a válaszokat ide, a weboldalra. Köszönöm!

Hobby kertészként szívesen segítek olyan kertek újragondolásában, ahol fontos az ízléses, szép tér kialakítása.

Ha szeretnéd segítségem kérni hívható vagyok: Hétfőtől-péntekig:
Tel: 06/70-287-5129 vagy keress meg műhelyemben ebben az időpontban, ha tudok, segítek.

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy egy kert sosincs kész teljesen, mert mindig van egy újabb ötlet amit szeretnénk megvalósítani. Így is van, most már látom.

Véleményed várom kommentben! 🙂

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .