Műhely, ahogy végre megvalósult egy régi álmom. 🙂

A fotón a műhelyem egy részlete látszik, azok a munkák, amiket elkészítettem vagy épp készülőben várják, hogy rájuk kerüljön a sor.

Elöl a magam tervezett/összerakott kis kandallónk van, tetején szemből balra az első harisnyavirágom, mellette a húsvéti tojások, középen pedig a húsvéti kosárka.

A kandalló háta mögötti szekrényen a kézzel kötött holmijaim egy része látszik, jobbra pedig a Lányok rajzai díszítik a szekrényt.

Ha szeretnél körülnézni nálam, gyere el, nézz szét! Elérhetőségem, kattints!

Nagyon réginek tűnik amikor ideköltöztünk, a jelenlegi lakásunkba.
Akkor még nem gondoltam saját műhelyre, még nem tudtam mit is fogok kezdeni a szobákkal, miket fogok belepakolni…

Pont ahogy mi, a szomszéd lakásból is költöztek egy másik helyre.

Így aztán átjöttek megbeszélni, hogy nekünk adnának egy kinőtt gyerekszoba bútort, ha elfogadnánk.

Nem tudtam mit kezdhetnénk vele, de úgy éreztem kár lenne veszni hagyni, és ezért áthozták. Letették egy sarokba, aztán, mint ahogy lenni szokott csak kerülgettük egymást.

Az évek során nagyon sok holmit összegyűjtögettem, (gondolok itt a “kreatív dolgokra=méter áru, és egyebek) amiket igazából egyik sarokból pakolgattam mindig a másik sarokba.

Ha varrni szerettem volna mindig az ebédlő asztalon kellett varrnom de csak szabad időben, ami azt jelentette, hogy az ebédidőt nem zavarhatom. Iszonyat szervezésre volt ahhoz szükség, hogy valaha is valami nyugodtan meg tudjon valósulni.

Jó pár éve, mikor még Patrik volt kisiskolás egyik nap azzal jött haza, hogy kellene neki egy bab zsák az órára. Gyorsan megvarrtam nem kis idő rohanással. Ekkor kezdődött a varrás-szerelem.

Innentől kezdve egyre többet kezdtem varrni, mindent, amit a fejemben elterveztem.

Készült a gyerkőcöknek húsvétra húsvéti zsákocska, karácsonyra Télapó zsákocska, szánkóra vízhatlan párna, köhögés-tüsszögés időszakára só párna, baba kocsis időszakunkba babakocsizsák, baba paplan, játszó szőnyeg, baba labda, egyebek.
Ezeket a varrott dolgaimat még az ebédlő asztalon kreáltam meg.

Aztán, amikor már teljesen besokalltam azzal, hogy soha nincs egy nyugodt percem, hogy akkor varrjak amikor csak szeretnék, besokalltam!

Elegem lett, és azt mondtam, hogy lefelé, a műhelybe! 🙂
Mert akkor már tudtam, hogy nekem kell a műhely, ahol nyugodtan lehet dolgozni. 🙂

Így hát mindent kipakoltunk a sarkokból-csücskökből-a szoba összes szegletéből, és a család aprajával elkezdtük a holmikat leköltöztetni a már névre hallgató műhelybe. Oda, aminek régen nem volt tisztességes neve, csak a “SZOBA”

Ahogy mindent végre lecipeltünk, bepakoltunk, akkor láttam igazán mi minden holmi van, amit már el is felejtettem. Akkora káosz volt a szoba közepén, hogy nem is gondoltam volna, hogy ebből lesz majd az én kis igazi műhelyem, ami nem csak az enyém, de azé is, aki szeret kreatívkodni, azaz a Lányainké.

Mostanra már imádjuk a mi kis műhelyünket!

Biztosan azért is, mert ha lent dolgozunk nem kell mindig tipp-top rendet tartani, lehet széjjel hagyni a holmikat, és másnap vagy harmadnap folytatni azt, amit csak abbahagytunk.

Nagyon jó érzés, hogy megvalósult egy régen dédelgetett álmom, hogy legyen egy saját kis műhelyem… A műhely neve “kresa-műhely”, ami a kreatív sarok rövidítése ahogy már írtam róla, ahol megálmodom mit szeretnék elkészíteni, és aztán ezeket az álmokat itt valósítom meg.